Över mi … 


Wer ik bin

Ik heet Hans, bin Johrgang 1949, un in een Dörp groot wurrn. Ik bin nu pensioneert und  heff över fiefunveerdig Johr as „Hochdüütsche“ levt, as Quietscher harr mien Vadder seggt . Platt is mien Muddersprook (nich Moderspraak) un dat ward noch hüüt in mien Familie sproken un so as dor schnackt ward, versök ik to schrieven.

 


wieter>>>

Wat ik selbst vertell

Wenn ik von mien Familie un mien Dörp vertell, denn kann dat ok in een annere Dörp passeert sin, deshalb hett dat Dörp keen Noom. Soveel verrrat ik over: Dat Dörp liggt irgendwo twischen Flensborg un Schleswig. Un wenn vun een Unkel schnackt ward, denn kann dat ok een Naver wesen sein. Un wenn vun de Bäcker de Reed is, weert villicht de Schlachter. Wenn dor „ik“ oder „wi“ steiht, denn is dat nich immer selbst erlevt. Un mag sien, dat sogor dat mehrste utdacht un logen is, wer will dat weeten?


Wat ik hier do


Ik will hier eegene Texte henstellen: Kleene Stücke in Prosa und een poor Gedichte. Un ik will mi över plattdeutsche Gedichte, Geschichten un Böker Gedanken moken.